Видях някакви петънца ръжда по единият праг а така и така влицаше за корекция след близка среща с кон/писах по случая/ та казах да ги отстранят....и изненада.Изкърпих прагове като ги подхванаха и единият до средата.А пущината не е кой знае колко стара,та се питах вашите 156 как се държат на тема ръжда.Вярно аз не я жала/но я и подържам два пъти съм я пребоядисвал цялата-първият път объркаха цвета/
Известие
Collapse
No announcement yet.
ръждясват ли вашите 156-ци
Collapse
X
-
колега аз сам с 156 от 7 дена старата ми беше 145 и нямаше грам ражда а 156 е мн мн раждива от доло преди няколко дена докато си карах бавно се натъкнах на огромен трап наподобяващ на гроб и естествено гумата се скъса на две мвста и докато слагах резервната крика влезе до стелкатаALFA ROMEO-145, 1.4 -16V T.S-97g
Comment
-
Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщениеАбе,
от ръждясало до изкърпено има доста голяма разлика - е смятате ли?
156 с олющена боя тук и там съм жиждал ама изгнила ( поне отвън ) май още не съм156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАз на живо съм виждал с изгнили прагове като Опел Астра...мишка да влезе чак...sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
по калниците там където е между предните колела и предната врата ъгълчето на почти всяка над 10години която съм гледал има съвсем малко повърхностна ръжда .
На мойта също има на няколко места ама там гледам че покритието и надрано или смъкнато .
ПП: КОлко години е гаранцията против ръжда на 156 ?Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщениепо калниците там където е между предните колела и предната врата ъгълчето на почти всяка над 10години която съм гледал има съвсем малко повърхностна ръжда .
На мойта също има на няколко места ама там гледам че покритието и надрано или смъкнато .
ПП: КОлко години е гаранцията против ръжда на 156 ?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
И това ли гние!!!... честно казано колкото пъти съм ги заглеждал из мобиле-тата никъде не съм видял гнили 156-ци. Особено пък в германското мобиле където е пълно с всякакви гнилочи и има такива алфи за по 1000лв и идея си нямам какви са и кусурите, че да са така евтини но поне ръжда никъде не съм видял и на външен вид изглеждат перфектни за цената си.Last edited by bobynfs; d.m.y г., 12:18.Nissan 100NX 1.6, Opel Kadett D 1.3
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеСамо че на повечето коли там пластмасовия подкалник така е направен че да излиза в края и така няма удари от камъчета и следователно ръжда!
когато избирах моята всички други имаха там петънце гледал съм поне 5-6 коли от мобилето .Мойта нямаше сега гледам и при мен сее появило .Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщениекогато избирах моята всички други имаха там петънце гледал съм поне 5-6 коли от мобилето .Мойта нямаше сега гледам и при мен сее появило .ама там хората мият улиците нямат камъчета и мръсотия, а тук...
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеМдааа, хората 10 г. ги карат в чужбина и няма проблеми, дойде в БГ и айдеама там хората мият улиците нямат камъчета и мръсотия, а тук...
само където парите все не достигат
Last edited by bobynfs; d.m.y г., 20:15.Nissan 100NX 1.6, Opel Kadett D 1.3
Comment
-
А никой не попита дали случайно колицата не е "германка", "австрийка" и други такива северни. Доста коли съм гледал - според мен още не е измислена защита срещу техните химикали за сняг. Всичкото "германка" на 10 год. е ръжда на макс, ако е карана постоянно де.AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Да това е точно така, въпреки че на пръв поглед са по-апетитни, защото качеството им на изработка е по-добро, от това за италианския пазар. Но за това, за кето говорят колегите - по ъглите ръжда в следствие от липса на добър дизайн на кората си съществува при всички, независимо от пазара за който са предназначени. Самият дизайн на колата предразполага към повече поразии по боята от камъчетата по пътищата.
А праговете ръждясват в няколко случая - единият е ако се одере отдолу прага някъде, а другия е ако падне някоя от тапите - 4 гумени + 2 пластмасови, защото започва да влиза гняс в прага.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
Comment